Gyermek műsorok

Benedek Elek meséi

Sun FlowerA nagy mesegyűjtő kincseiből válogattam. A legszebbeket mesélem a gyerekeknek: Furulyás Palkó, Többsincs királyfi, Az ember a legerősebb, Csali mese, Az Aranytulipán és a többiek. A történetekhez szervesen illeszkednek a gyermekek által ismert népdalok. Mesehallgatás közben magunk is királyleánnyá és pásztor legénnyé válunk. A varázslatot képmutogatók, bábok és zenész közremüködése segítik. A műsor időtartama kb. 50 perc, szereplők száma igény szerint 2-4 fő.

Csudálatos állatok

Sun FlowerVidám műsor az erdőről, az állatokról, bábokkal, zenével, versekkel, dalokkal, közös játékokkal. A gyerekek varázsige segítségével Meseországba jutnak, magas fává nyújtóznak, virágot ültetnek, megmutatják az állatok hangját és együtt énekelnek velük. Mondunk Weöres verset és népi mondókát, énekelünk megzenésített verset és népdalt. Szó esik az állatok és a természet védelméről is. /Pl. Télen mivel etetjük a madarakat?/ Szereplők: Tapsika /nyuszi/ Barnabás /mackó/ Bodri /kutyus/ Cirmos /cica/. A műsor időtartama kb. 50 perc. Igény esetén zenész-énekes is közreműködik./

Mátyás király, az igazságos

Sun FlowerAz igazmondó juhász, A cinkotai kántor, Az okos Katica és más történetek felidézik a nagy király alakját. Az udvari énekes dallal, gitár zenével köszönti őfelsége udvari népét, a gyerekeket. Keressük Mátyás király udvari bolondját és költőjét. A királyi műsor időtartama kb. 50 perc, szereplők száma igény szerint 2-6 fő.

Tündér iskola

Sun Flower Tündérek már pedig vannak ! De hol élnek ? De mit esznek? Mit csinálnak ? Ilyen és hasonló kérdések garmadára válaszolunk mesével, verssel. Színes képmutogatók és varázslatos dalok visznek el Tündérországba.

"Ám a bolttal átellenben, egy iskola állott éppen, csupa Tündér járt oda ! mert ez volt a Világvégi, Csudálatos , Általános Iskola !" A tündéri műsor időtartama kb. 50 perc, szereplők száma igény szerint változhat 2-6 fő.

Rózsa és Ibolya

Sun FlowerRózsa ! Ibolya ! Hol vagytok ? kérdezi - a boszorkány. - Itt vagyunk.! Itt vagyunk ! - válaszolják a mesehősök helyett a gyerekek. Mákgubó bábok segítik a mese szőttesét tovább szőni. Közösen énekelünk és nyújtózunk magas fává. Láthatjuk, hogy választ Rózsa királyfi párt magának. Ismert és ritkaságnak számító népdalok színesítik a műsort. Időtartama kb. 50 perc, szereplők száma igény szerint 2-4 fő.

Madárka, madárka

Sun FlowerEz egy valódi népzenei mese-koncert. Legszebb népdalainkat énekeljük a közönségnek, a közönséggel.

Gyere ki te gyöngyvirág ..Hej tulipán, tulipán .. Én elmentem a vásárba készpénzzel .. Még azt mondják nem illik ... Egy boszorka van.

A dalokat csujjogatók, kiszámolók, varázsmondókák, tréfák színesítik. Megszólal a citera, a furulya, a doromb, a tilinkó. A Hangulatos műsort közös tánccal zárjuk .. Időtartama kb. 50 perc, szereplők száma igény szerint 2-4 fő.

Tündérvarázs

Sun FlowerNagy bajban van Nyakigláb király. Éhezik az ország . Kikiáltók viszik hírül, hogy egy megbántott Tündér minden ennivalót elpusztított. A király segítségül hívja gyermekeit, akik a Nép ( a nézők ) segítségével felkutatják a megmaradt élelmet. Tréfás ügyességi játékok során megmentik Meseországot és egy varázsige segítségével még a tündért is jóvá varázsolják. A gólyalábas szereplők mellett zenészek és bábos mesemondó is közreműködik. Időtartama kb. 50 perc, szereplők száma igény szerint 6-8 fő. Nagyon alkalmas szabadtéri előadásnak.